Kaszka ryżowa z malinami i jabłkiem 1

Dzisiaj wreszcie po małej przerwie (dodam, że „technicznej”) mogę Wam zaproponować kaszkę nr7. Ponieważ się spóźniłam więc możecie się jutro spodziewać jeszcze kaszki nr8 – z kaszy gryczanej :-)

Kaszka nr 7 jest z ryżu lub jak kto woli manny ryżowej, z jabłkiem gotowanym na parze i malinami. Pyszna, sycąca, ma piękny kolor i jest słodka, choć niczym nie będziemy jej słodzić :-). A oprócz tego oczywiście jest też bezglutenowa:-)

1

Co potrzebujemy?

3 łyżki ugotowanego ryżu lub 3 łyżki kaszki manny z ryżu (polecam np. z Holle, była w tym tekście: Zła Kaszka czy Dobra Kaszka?)

½ miarki mleka modyfikowanego w proszku (jeśli kaszkę robimy na wodzie)

150 – 200 ml wody

1 jabłko

2-3 łyżki mrożonych malin

 6

Jak robimy?

Krok 1: Jabłko obieramy ze skórki, kroimy i wrzucamy albo do garna do gotowania na parze albo do BEABA Babycook (poziom2).

Krok 2: Po ugotowaniu jabłka, wysypujemy je do naczynia miksującego, dodajemy maliny, wodę i ryż lub mannę ryżową. Wszystko razem miksujemy na jednolitą, gładką masę.

Krok 3: Po zmiksowaniu kaszkę wykładamy do miseczki i gotowe!

3

4

5

 

Bądź towarzyski, podziel się!