Bezglutenowe kulki kokosowe 0

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami najprostszym przepisem na bezglutenowe ciasteczka, jaki tylko znam. Nie da się ich zepsuć, są pyszne, idealne nadają się do kawy i przede wszystkim ładnie wyglądają. Coś w sam raz dla styranej matki, która nie ma chwili do stracenia. Dzięki temu wypiekowi wyjdziecie na idealną Panią domu (hihi).

i Ps. Możecie się nimi zajadać bez wyrzutów sumienia, bo są lekkie, zdrowe i bezglutenowe :-))))))

mąka kokosowa (2)

Przepis

przepisy bezglutenowe

Co potrzebujemy?

3/4 szklanki mąki kokosowej

1/4 szklanki brązowego cukru + 2 łyżki cukru do obtoczenia kulek

1/4 łyżeczki cynamonu

1/4 łyżeczki soli

2 jaja

2 łyżki oleju kokosowego

1/4 łyżeczki proszku dopieczenia (ja dałam bezglutenowy)

mąka kokosowa

mąka kokosowa 1

bezglutenowe

Jak robimy?

Krok 1: Wszystkie składniki zagniatamy na jednolitą, gładką masę.

krok 2: Z masy formujemy kulki. Kulki obtaczamy w cukrze.

Krok 3: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej kulki.

Krok 4: Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pierzemy 20 minut (bez wiatraka).

ciastka

Krok 5: Po upieczeniu kulki studzimy i gotowe :-)!

Bądź towarzyski, podziel się!